CASALGRANDE PADANA
tovább a gyártó honlapjára

CASALGRANDE PADANA

A Casalgrande Padana 1960-ban alakult. Ez volt az első gyár Olaszországban, amely a greslapok gyártására összpontosította termelését, felfedezve azt a különleges lehetőséget, melyet ez a termék rejtett mindaddig, míg elfoglalta nemzetközi abszolút vezető szerepét.

A Casalgrande Padana gyár jelenleg 580 alkalmazottat foglalkoztat, melyet kiegészít további 500 alkalmazott a gyár által ellenőrzött Nuova Riwal csoportban. Hat magas műszaki színvonalon működő gyárat üzemeltet közel 700.000 m2-en, melyek a világ legfontosabb kerámia gyártó központjában találhatók.

A gyártási és értékesítési volumenek öt évtizede tartó folyamatos növekedése bizonyítja legjobban a gyár képességét a piac fejlődésének és irányzatainak megértésére, az alkalmazott innovációnak és minőségnek köszönhetően. A kínálatban minden igényt kielégítő burkolólapok találhatók, melyek egyaránt alkalmasak padló-, ill. falburkolatra, nagy forgalmú terek, lakóépületek és ipari létesítmények burkolására.

A természeti erőforrások tisztelete, a környezetvédelem és társadalmi felelősségvállalás mélyen beleégtek a cég dns-ébe, amely folyamatosan kísérletezik a tökéletes termék megalkotásán azzal a céllal, hogy a lehető legnagyobb mértékben kielégítsen minden igényt, bármilyen építészeti megoldásról legyen szó. A kínálatot minősítik a rendelkezésre álló szolgáltatások, melyre megalakult a Padana Engineering tanácsadó cég, mely támogatást nyújt az alkotás minden fázisában; a burkolólap kiválasztásától a tervek megalkotásáig-, valamint a Creativ Center, mely a terület minden szakembere számára nyitva tartó kivételes műhely, ahol közvetlen kapcsolat alakulhat ki a gyártóval, ahol összhangot lehetséges  teremteni innováció és kreativitás között az építészet, a design, a művészet és a gyártás területén.

Budapesti bemutatótermünket a gyár teljes kínálatának bemutatásával és magas fokú szakértelemmel a fentiek szellemében hoztuk létre, ahol a fenti szolgáltatások a hazai szakemberek részére is könnyen elérhetők.

A Casalgrande Padana történelmét erősen meghatározza az építészet terén vállalt nagy jelentőségű támogatás. Első sorban a Grand Prix, egy 1990-ben alapított nemzetközi verseny, ahol azon munkák kerülnek díjazásra, melyek a legjobban kiemelik a gyár gres porcelán termékeinek műszaki és esztétikai értékeit. A Grand Prix mára az egyik legjelentősebb nemzetközi építészeti eseménnyé vált.

Jelenleg a Casalgrande Padana termelésének 80 %-át a máz nélküli porcelán gres lapok alkotják, mely egy kiemelkedő és sokrétű termék magas műszaki tulajdonságokkal és jelentős esztétikai minőséggel.

A gyár kínálatában többek között olyan, ma már klasszikusnak számító termékek találhatók, mint a GRANITOGRES, a MARTE és a PIETRE NATIVE családok, melyek piacvezetők és stílusalkotók a saját kategóriájukban, és egyre nagyobb szerepet kap a folyamatos fejlesztések eredményként megszülető GRANITOKER és ARCHITECTURE család is.

A porcelán gres lapok új generációjának tagja a 4,5 mm vastag SOTTILE család. Ezáltal lehetővé válik számos új felhasználási területek meghódítása, többek között a meglévő burkolatok bontás nélküli újraburkolása, nagy méretű lapok alkalmazása homlokzaton ragasztással.

Az új igényeknek és követelményeknek megfelelve komplex megoldást kínálnak az akadálymentesítés terén a látássérültek számára kialakított TACTILE vakvezető család, valamint az antibakteriális és öntisztuló BIOS rendszer.

Az utóbbi évtizedben szerzett tapasztalok alapján létrehozott PADANA PISCINE rendszer tökéletes, minden igénynek megfelelő megoldást ajánl medencék külső és belső burkolatainak elkészítésére, legyenek azok versenymedencék, élményfürdők vagy magánmedencék.

A piac legújabb igényeire válaszolva a gyár kialakította a száraz burkolatok több rendszerét is: a belső térben alkalmazható ARS RATIO, valamint a kültéri TWIN SYSTEM, OPEN SYSTEM, KERBLOCK.

A homlokzat burkolat terén is számos megoldással könnyíti meg a Casalgrande Padana gyár a tervezők és felhasználók választását; átszellőztetett, mechanikus rögzítésű és ragasztott rendszerekkel.

Hírlevelünkből

Korábbi hírleveleink
Creative point HUNGARY Kft. - Hírlevél

Creative point HUNGARY Kft. - Hírlevél

Creative news
XIV. szám, 2014. szeptember 10.
a creative point Hungary Kft. hírlevele

CERSAIE 2014.