LA SAN GIORGIO
tovább a gyártó honlapjára

LA SAN GIORGIO

A gyár a mára már egyre kevésbé használt úgynevezett „terrazzo” lapokat gyártja elsősorban, melynek szerepe napjainkban újra felerősödik Magyarországon is, mivel igény van a régi épületek korhű rekonstukciójára.

Ehhez biztosít alapot a Marino Pizio építész által tervezett minták szerint megalkotott kézzel gyártott kollekció, mely gyártása ma is az antik technológián alapszik.

A burkolólapok gyártása a legjobb hagyományok és a legfejlettebb gyártási technológiák ötvözete. A termékek robusztusak, és teljesen természetes alapanyagokból készülnek, ennek köszönhetően az idők folyamán létrejövő minimális változásuk, annyiszor javítható és újítható, amennyiszer akarják, így visszanyerhető az eredeti állapotuk.

A termékeket két fő családra bonthatjuk:

TAVELLONE VENEZIANO” – nagy szemcseméretű márvány terrazzo

TAVELLONE GENOVESE” – kis szemcseméretű márvány terrazzo

 

A múlt:

A La San Giorgio gyárat 1945-ben Isidoro Pecis alapította, mindössze 200 m2-es területen. Az akkori nevét részben a mai napig megtartotta. Az egész gyártás manuálisan történt.

A mostani társasági formáját 1956-ban vette fel, ekkorra már 1000 m2 területre bővülve.

A jelen:

Jelenleg a gyár 44.000 m2 területet foglal el, melyből 6.000 m2 fedett. A gyártás ma már hat automatizált gépsoron folyik, de a manufakturális műterem is működik.

Az IPAR termékcsalád felvásárlával a védjegyek és szabadalmak a gyár tulajdonába kerülnek, aminek következtében:

-az IPAR exkluzív technológiájával sikerül a falburkoló termékek, különösen az átszellőztetett homlokzatok, választékát növelni.

-innovatív termékek fejlesztésével a környezet védelem szolgálatába állni:

-az Italcementi gyár által gyártott TX Active fotokatalizátor kötőanyagokat használva, antiszmog padló-, és falburkolatokat létrehozni, melyek a levegőben jelen lévő szennyező részeket vonják ki, így biztosítva a felületnek egy öntisztuló tulajdonságot.

-növelni a bányászati tevékenységet a saját tulajdonban lévő zandobbioi fehér márványbányában (Dolomia).

 

A La San Giorgio gyár küldetésének tekinti, hogy berendezze a belső és külső tereket, felburkolja a hagyományos vagy átszellőztetett homlokzatokat, úgy agglomerált lapokkal, mint természetes kövekkel, kizárólag cement bázisú kötőanyagot használva.

Elhivatottan védi a természetet, az antiszmog felülettel ellátott lapokat kínálva; és fejleszti modern technológiával az összes lehetséges alkalmazását mind az agglomerált lapoknak, mind a természetes köveknek, úgy, hogy a folyamatok és a termékek ne károsítsák a környezetet.

Hírlevelünkből

Korábbi hírleveleink
Creative point HUNGARY Kft. - Hírlevél

Creative point HUNGARY Kft. - Hírlevél

Creative news
XIV. szám, 2014. szeptember 10.
a creative point Hungary Kft. hírlevele

CERSAIE 2014.